Olycksfallsförsäkring

 
 
 
Min olycksfallsförsäkring måste förnyas. Det beskedet kom med posten lagom efter påskledighet.
 
Jag har haft trygg hansas olycksfallsförsäkring det senaste året eftersom jag gjorde en jämförelse av olycksfallsförsäkringar för ett är sedan.
 
Nu är det dags igen att jämföra olycksfallsförsäkring och det jag anser att en bra olycksfallsförsäkring ska innehålla är ersättning för:
  • Bra ersättning om jag råkar ut för en olycka
  • Det är viktigt att försäkringen täcker för medicinsk invaliditet. Medicinsk invaliditet innebär att man får en bestående nedsättning av din funktionsförmåga så ni vet.
  • Ärr vill jag att olycksfallsförsäkringen ger mig ersättning för.
  • Tandskador ska ingå ersättning för.
Varför ska du ha en olycksfallsförsäkring? Sjukvården är relativt billig med vårt högkostnadsskydd. Det är ersättningar vid bestående men som är olycksfallsförsäkringens starka sida. Det finns även numera tilläggsförsäkring som ger ersättning vid ekonomisk invaliditer vilket innebär att du får ersättning om du blir sjuk.
 
Priset är ofta en avgörande faktor när det gäller om man skanteckna en olycksfallsförsäkring eller inte. Därför brukar jag jämföra olycksfallsförsäkringar varje år för att säkerställa att jag får rätt villkor till rätt pris.
 
Det finns även sjuk- och olycksfallsförsäkringar som både ger ersättning vid sjukdom och olycksfall. De kostar liter mer men ibland kan det vara bättre med en sådan försäkring om man vill kombinera en försäkring som täcker för både sjukdom och olycksfall. Det är ju behoven som styr trots allt.
 
Även om högkostnadsskydd finns via vårt sociala försäkringsskydd så tycker jag att en olycksfallsförsäkring i mitt fall är värt sina pengar. Olycksfallsförsäkringar ger ersättning för fler moment som merkostnader som alltid uppstår i samband med sjukhusbesök. Även kostnader för kläder, utrustning och såklart ärr är viktigt att en olycksfallsförsäkring ersätter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0