Lån

Lovade att återkomma med mer information om lån och hur marknaden har utvecklats. Privatlån, eller Blancolån som heter också heter har explederats senaste åren. Inte minst märker man detta på hur storbankerna, framförallt Swedbank, kraftigt har satsat på sina privatlån. 
 
Antalet låneförmedlare har samtidigt vuxit som svampar och antalet låneförmedlare också. Från början var det Lendi, som alla nog känner till, och sedan har fler o fler kommit till
 
Banklån är en snabb affär. Det går fort att legitimera sig med bankID och pengarna kan finnas på ditt konto redan samma dag. Är det bra eller dåligt? Vems ansvar är det i slutändan, när det gäller sund kreditgivning? Jag anser att det är en blandning mellan bank/kund. Bankerna har aggressiv reklam samtidigt som vi kunder har ansvaret i slutändan. 
 
Privatlån är nödvändigt men samtidigt en väg in i skuld. Behovet är alltid avgörande om ett banklån borde beviljas från början. Är privatlånet till en semester borde banken avråda och informera om sparande istället. Om det däremot är till en renovering eller ny bil tycker jag att ett privatlån är legitimt och bör beviljas. 
 
Bankerna gör alltid en kalkyl hur stort privatlån man klarar av. Kalkylerna förändras titt som tätt beroende på bankernas behov av att ge ut nya privatlån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0