flytt och skada

undetecknad håller för närvarande på att flytta.

Inte kan man tänka på allt hela tiden, inte minst när det kommer till att flytta.
Med en förkylning i kroppen och sjukanmäld till försäkringskassan som följd är hjärnan lite segare än vanligt. Då blir man lite mindre alert och olckan var ett faktum. En hel kartong med porslinm av finare modell åkte rakt ner i backen.

Som tur har man skyddat sig mot detta genom sin hemförsäkring OM man har tillägget Allrisk som också kallas för drulle. Detta tillägg i hemförsäkringen täcker precis sådana händelser. Mitt porslin ersätts och jag får betala en självrisk. helt klart värt det. Se till att teckna rätt hemförsäkring, det är inte alltid den billigaste som är bäst.

De flesta försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar.

Ny president imorgon

Imorgon får USA en ny president.

De flesta av oss har sedan länge känt till att USA får ny president imorgon. Barack Obama tillträder imorgon och jag ska själv se på invigningen.

Han tillträder i mycket svåra ekonomiska stunder och givetvis andra traslia världsproblem. Hoppas nu att vi alla kan få uppleva en smula med hopp så att åtminstonde den ekonomiska situationen börjar se ljuset i tunneln.

Vår egen regering diskuterar lagändringar i sjukförsäkringen igen. Återkommer med mer information senare.

mopedförsäkring | mopedförsäkringar

Mopeder har blivit allt vanligare med åren. Det registreras mopeder som aldrig förr i Sverige.

Till detta följer även försäkringar. Och då menar jag mopedförsäkringar. En mopedföräkring är ganska lika övriga försäkringar som rör fordon. Mopedförsäkringar är snarlik en bilförsäkring och då tänker jag på innehållet.

Mopedförsäkringen är uppbyggd i tre delar:
trafikförsäkring - täcker skador du råkar orsaka på annan egendom eller människa.
havlförsäkring - stöld, brand, räddning, rättsskydd och glas.
halvförsäkring - det mesta täcks om du har helförsäkring. Allt du orsakar på mopeden men du får ofta betala självrisk.

En viktig punkt att ta upp är att många trimmar sina mopeder. Detta ser både lagen- och försäkringsbolagen allvarligt på.
Du kan få nedsatt ersättning om du kör en trimmad moped och råkar skada någon annan eller köra på någons egendom. I vissa fall så täcker försäkringnen inte alls.

Skotrar är vanliga i Sverige. Dessa får framföras på allmän väg och är ofta registrerade. Då måste du enligt lag teckna minst trafikförsäkring på din moped.

Kontrollera med Polisen och Vägverket vilka regler som gäller.

Försäkringar

Som försäkringstjänsteman och egen företgare inom byggsektor så har jag en hel del kunskap som grundar sig på oberoende information om olika försäkringar och försäkringsbolag. Jag har på senare tid märkt av ett större intresse från många om så kallade trygghetsförsäkringar. Anledningen är inte så svår att lista ut med tanke på rådande finans- och världsomfattande kriser i forma av krig, jobb och finansmarknader.

Numera är intresset för försäkringar som inkomstförsäkring och försäkring mot dubbla bokostnader allt mer vanligare.
Att föräkra sin inkomst menas i korta drag med att du kan få  ut den mellanskillnad som blir från a-kassans tak på ca 10 000.- efter skatt och av din lön.

Helt klart värt att fundera på om du tycker att en försäkring för din lön är bra.

Motorcykelförsäkring

Motorcykelförsäkring

Inte så stor skillnad gentemot mopedförsäkring eller bilförsäkrin. Mc försäkring innehåller nästan alla de moment som de andra har:

Trafikförsäkring - Ersätter skada du orsakar på annans egendom eller om du råkar köra på nåon annan människa.
Halvförsäkring - Nu kan du få ersättning för stöld, brand, räddning och rättsskydd.
Helförsäkring -  Täcker skador du orsakar själv på motorcykeln.

Unga förare har väldigt svåra chanser till en bra premie eftersom mf försäkringar kostar mer fär yngre. Anledningen till detta är att yngra förare representerar den skadestatistik som finns hos försäkringsbolagen. Det är inte ovanligt att en ung förare med en sport mc får betala tio tusentals kronor i försäkringspremier.

Äldre förare har det mycket bättre. Bättre skatistik och mer erfarenhet i trafiken är ofta en orsak till lägre mc försäkring.

MC försäkringar kan vara väldigt lönande att jämföra. Speciellt om du är yngre och kör en sportmc.


mopedförsäkring

Mopedförskäring

Aldrig förr har det registrerats så många mopeder i Sverige. Det finns två olika klasser på mopeder. Klass I är den moped som vi ofta kallar EU-moped. Denna moped är konstruerad så att den når en hastighet på högst 45km/h.
För att få köra en sådan här moped krävs det ett förarbevis för moped klass I eller körkort eller traktorkort.

Trafikförsäkring är enligt lag obligatorisk från den dagen man står som ägare på sin moped. Om du sedan väljer att teckna halv- eller helförsäkring är upp till var och en.

Trafikförsäkring
Enligt lag måste du teckna minst trafikförsäkring om din moped är registrerad och påställd. Trafikförsäkring ersätter de skador du kan råka orsaka på annan egendom. Till exempel om du kör på någon annan människa med mopeden så täcker mopedförsäkring det.  Kom ihåg att trafikförsäkring inte ersätter skador på mopeden.


Helförsäkring och halvförsäkring
Om du vill få ut mer av mopedförsäkring ska du teckna halvförsäkring eller helförsäkring. En mopedförsäkring med halvförsäkring ersätter tex stöld som är mycket vanligt av mopeder.

Tecknar du helförsäkring kan du känna dig trygg i att få ersättning av mopedförsäkring för nästan vad som än händer.


Rätt hemförsäkring

Har du rätt hemförsäkring?


Många struntar i  att teckna hemförsäkring. Många upplever det som onödigt eftersom man då kanske inte har så mycket saker att försäkra. Men vad man då glömmer är att hemförsäkringar täcker så mycket mer ens saker.


Många glömmer exempel det juridiska skyddet. Ansvarsskyddet som ingår i hemförsäkring gällerupp till mångmiljonbelopp för skador som du kan orsaka och bli skadeståndsskydlig för. Personskyddet gäller om man blir rånad & överfall. Resedkydd ingår också.

Har du en fin cykel, eller ärger du en annan fin egendom?  ta reda på viken självrisk som gäller för just det momentet.

Några viktiga punkter att tänka på bär du ska jämföra dina försäkringar:

-Jämför dina försäkringar - varje gång du får hem ett försäkringsbrev ska du göra detta, det kostar inget och resultatet kan bli att du sparar en hel del pengar.

-Kontrollera självrisken - Du kan ofta välja själv vilken självrisk du vill ha.

-Tilläggsförsäkringar - Finns en hel del av dessa. Allrisken är vanligast och täcker skador du "råkar" göra.


Pruta på din försäkring

Har du fått en höjning på din bilförsäkring? Eller tycker du att din barnförsäkring är onödigt dyr?


försäkringDet är inte bara jag som tycker försäkringar är dyra. Därför ska vi utnyttja dess förmåner så gott vi kan!

Gör så enkelt som att lyfta luren till ditt försäkringsbolag oavsett vilken försäkring det gäller. Förklara läget att du är missnöjd med premien eller andra saker du inte är nöjd med, invänta sedan svaret som ofta beror på vem du talar med. Nästan alltid får du svaret att om du samlar dina försäkringar där så ges en rabatt, det är en mycket bra lösning! Flera försäkringar i samma försäkringsbolag är positivt. Tex så slipper du dubbla självrisker om du har hemförsäkring och bilförsäkring i samma bolag.

De flesta försäkringsbolag har rutiner för hur en kund ska få säga upp sin försäkring. Det är inte ovanligt att ett enda samtal kan ge dig lägre kostnad, just för att du varit en trogen, skadefri kund. Ibland räcker det att säga att man funderar på att byta försäkringsbolag så kontrar de med ett erbjudande.

Men ibland går det inte av olika skäl att få en bättre kostnad. Då finns det andra positiva lösningar. Det bästa är att jämföra sin försäkring med alla andra försäkringsbolag och sedan byta.
 
Det finns ju ingen som helst anledning att sitta och betala extra pengar för en försäkring du kan få till samma villkor eller till och med bättre hos något annat försäkringsbolag?


Livförsäkring

tänkte texta lite om en försäkring som många har, eller behöver. Livförsäkring - helt klart värd att teckna, enligt min mening. Livförsäkringar ska ju enligt mig täcka den kostnad som uppstår när den försäkrade avlider. Då träder livförsäkringen in och ger en ersättning till den förmånstagare som försäkringens belopp betalas till. Hur mycket detta belopp som utgår från en livförsäkring varierar beroende på vilket belopp man väljer när man tecknar livförsäkring

är man ensam och inte har lån kansk inte en livförsäkring är aktuell, utan en olyckfallsförsäkring passar kanske bättre. men har man familj, hus lån osv. är det väldigt bra att ha tecknat en livförsäkring.

alla försäkringsbolag erbjuder oftast livförsäkringar och kostnaden beror som sagt på vilket belopp man valt och hur gammal du är.

en sak till om bilförsäkring

vet ni vad som påverkar premien gällande er bilförsäkring?

jag har kollat upp detta lite mer, bla ringt till försäkringsbolagen och dubbelkollat detta med vad som påverkar våra bilförsäkringar.

hur gammal du är - helt klart blir det billigare ju äldre du är medans yngre orsakar fler skador rent statistiskt.

vart du parkerar bilen - bilförsäkringar påverkas absolut hur du parkerar du bil, ju säkrare desto bättre.

hur du bor - bor du  i stan eller utanför stan? det påverkar premien positivt om du bor utanför stan med tanke på risken.

skadefrihet - har du haft körkort och bilförsäkring utan skada så får man rabatt medan om man orsakar en skada kan bilförsäkring gå upp.

detta var några viktiga punkter om bilförsäkringar.
bilförsäkring

RSS 2.0