Olycksfallsförsäkring

 
 
 
Min olycksfallsförsäkring måste förnyas. Det beskedet kom med posten lagom efter påskledighet.
 
Jag har haft trygg hansas olycksfallsförsäkring det senaste året eftersom jag gjorde en jämförelse av olycksfallsförsäkringar för ett är sedan.
 
Nu är det dags igen att jämföra olycksfallsförsäkring och det jag anser att en bra olycksfallsförsäkring ska innehålla är ersättning för:
  • Bra ersättning om jag råkar ut för en olycka
  • Det är viktigt att försäkringen täcker för medicinsk invaliditet. Medicinsk invaliditet innebär att man får en bestående nedsättning av din funktionsförmåga så ni vet.
  • Ärr vill jag att olycksfallsförsäkringen ger mig ersättning för.
  • Tandskador ska ingå ersättning för.
Varför ska du ha en olycksfallsförsäkring? Sjukvården är relativt billig med vårt högkostnadsskydd. Det är ersättningar vid bestående men som är olycksfallsförsäkringens starka sida. Det finns även numera tilläggsförsäkring som ger ersättning vid ekonomisk invaliditer vilket innebär att du får ersättning om du blir sjuk.
 
Priset är ofta en avgörande faktor när det gäller om man skanteckna en olycksfallsförsäkring eller inte. Därför brukar jag jämföra olycksfallsförsäkringar varje år för att säkerställa att jag får rätt villkor till rätt pris.
 
Det finns även sjuk- och olycksfallsförsäkringar som både ger ersättning vid sjukdom och olycksfall. De kostar liter mer men ibland kan det vara bättre med en sådan försäkring om man vill kombinera en försäkring som täcker för både sjukdom och olycksfall. Det är ju behoven som styr trots allt.
 
Även om högkostnadsskydd finns via vårt sociala försäkringsskydd så tycker jag att en olycksfallsförsäkring i mitt fall är värt sina pengar. Olycksfallsförsäkringar ger ersättning för fler moment som merkostnader som alltid uppstår i samband med sjukhusbesök. Även kostnader för kläder, utrustning och såklart ärr är viktigt att en olycksfallsförsäkring ersätter.
 

flytta pension?

 
Flytta pensionen?
 
Det är inte lätt att sia om hur mina pensionsfonder skall gå. Det kan ingen. Det jag däremot fått reda på är att min pension äts upp av rörliga avgifter. Och det är inte lite pengar det handlar om heller. Jag har 25 år kvar tills jag tänkte gå i pension och om jag lyckas sänka den rörliga avgiften på 1% av mitt pensionssparande som alla stora banker och försäkringsbolag tar så har jag mer än 25% mer i pension. 25 procent!
 
Det är pengar jag hellre spenderar själv! Det är inte längre svårt att byta pensionsbolag eller för den delen sin tjänstepension som ofta redan är upphandlad av våra valcentraler. Att jämföra pensionen går oftast fortare än du tror. Det finns flera seriösa sajter som hjälper dig att jämföra och byta pensionsbolag. 
 
Jag tänker göra en större djupdykning av att jämföra pensioner. Återkommer!
 
 
 

Livförsäkring

 
Under veckan satt några arbetskamrater och jag och talade om livförsäkringar. Det vi undrade var om det egentligen lönar sig att jämföra livförsäkring? Alla livförsäkringar ersätter ju endast en enda sak ialla fall - pengar ifall du dör. Och det är försäkringsbeloppet du väljer när du tecknar livförsäkringen som avgör hur mycket dina anhöriga får.
 
Jag menar, vad finns det att jämföra förutom priset på livförsäkring? Vi gjorde några knapptryckningar för jämföra livförsäkringar men hur lätt vi än trodde det skulle bli hade vi fel. Att jämföra livförsäkringar är svårare än du tror. De flesta av oss var tvunga att ringa till försäkringsbolagen för att få fram priser och inte fick man heller rabatt på övriga försäkringar hos de tre största försäkringsbolagen. Min motorcykelförsäkring fick jag däremot veta hade höjts så det förmodligen en ny jämförelse där. 
 
Hur som helst skiljer sig priserna enormt på livförsäkringar mellan försäkringsbolagen. Och varför då? Det enkla svaret är att olika försäkringsbolag räknar på olika sätt. En sak är klar: Det är mindre risk att dö när man är yngre eftersom priset på livförsäkring för en 80-talist kostar en tredjedel så mycket som för mig. Ironiskt nog anser jag att livförsäkring är en av det viktigaste försäkringarna om man har lån och är gift. Eller hur?
 
 

RSS 2.0