Privatlån

Antalet privatlån som beviljas skjuter i höjden för varje månad som går.
 
Det är lättare än aldrig förr att låna pengar i Sverige idag. Det räcker med bankID så kan man få pengarna redan samma dag från banken. Detta gör att folk tar privatlån snabbare än förut och bankerna är inte sena att haka på trenden och bevilja fler privatlån. 
 
Det som blir allt mer viktigt är att jämföra vilken ränta man får på sitt Privatlån. Att bara ringa sin bank och acceptera den räntan man får kan bli kostsamt. Att få den lägsta räntan på sitt privatlån är viktigt. Det finns ju inga direkta villkor i ett privatlån. Bara en ränta, en avbetalningsplan och sedan betalar man. Därför tycker jag att det är viktigt att jämföra privatlånet istället för att bara betala. 
 
Det finns en drös långivare i Sverige idag som erbjuder Privatlån. Förutom alla storbanker så ser vi att mindre aktörer börjar få mer marknadsandelar på privatlån. Detta har storbankerna noterat lite sent och använder sig ofta av låneförmedlare för att få in nya kunder.
 
Låneförmedlare jobbar med privatlån och erbjuder ofta en rad banker att välja mellan. De tar en kreditupplysning vilket inte påverkar din kreditvärdighet nämnvärt. Antalet låneförmedlare växer snabbt i Sverige och Finansinspektionen har ännu inte reglerat den marknaden lika hårt som för försäkringsförmedlare. Förmodligen är detta bara en tidsfråga. 
 
Vilken låneförmedlare skall man använda? Jag har Googlat och hittat följande låneförmedlare som jämför privatlån,
 
  • MyLoan
  • Freedom Finance
  • Lendo
  • Reducero
  • Compricer
  • Zensum
  • Consida
  • Consector 
Som du ser finns en uppsjö av olika låneförmedlare. Alla krigar om dig som kund genom att ringa dig eller e-posta.
Jag har googlar lite till och gjort efterforskningar om det finns andra lösningar för att hitta det bästa privatlånet. Konsumenternas erbjuder ganska torr information och ganska knapphändig hjälp om man behöver mer personlig hjälp. 
 
En annan sida jag hittade heter SparCoahcen.com. De verkar jämföra privatlån och då via epost och telefon. Snygg hemsida som verkar trovärdig. Återkommer med mer information om dem när jag testat deras tjänst.

RSS 2.0